Dejte si svařák, přichází Krev, monstra a cukroví!

Fanoušci antologií zbystří, nakladatelství Epocha si přichystalo lahůdku laděnou do červeno-černého kabátu s velmi štědrým záběrem.

Vánoce jsou to nejkouzelnější období z celého roku. Doba zázraků, radosti a dárečků. Jenže za hranicemi krbového světla se nocí plíží věci, ze kterých vstávají hrůzou vlasy na hlavě. Stíny. Monstra. Ježíšek. Mají chuť na cukroví, a často také na krev… Sbírka zbrusu nových povídek, ve kterých hrají hlavní úlohu nadpřirozeno a vánoční svátky, vám naservíruje výbornou štědrovečerní večeři z české fantastiky. Čeká vás akční nářez, přemýšlivé kousky nositelů ocenění Magnesia Litera i příběhy, které pohladí duši. To nejvánočnější čtení a nejlepší dárek pod stromečkem. Tak šťastné a veselé!

Na první dobrou upoutá vtipná a lákavá obálka z dílny Lukáše Tumy. Obsah pod ní ukrytý dali dohromady Michaela Merglová, se kterou dělal můj kolega Michal Puchovský rozhovor v minulosti hned dvakrát – 2/21 a 3/23,  a Petr Brožovský. Na jednom místě díky nim najdeme hned devatenáct sladkých kousků.

Z našich recenzí budete zdát např. Lucii Lukačovičovou (Poslední bůh, Zákon Azylu, Čepel Azylu). Štěpána Kopřivu a Jana Kotouče jsme se oslovili v anketě Co prožívají spisovatelé, když zabíjejí postavy ve svých knihách. Dalibor Vácha, Lukáš Vavrečka a Martin Paytok si odnesli pochvalu za své povídky v antologii Hlubiny města. Petr Heteša nám pro změnu dělal radost v Kráskách a vetřelcích. Nestor české sci-fi Ondřej Neff bodoval v Zákonu Genu. Čekají nás tedy staří známí i nová krev.

My se rozhodně nemůžeme dočkat. Pokud jste stejně netrpěliví a tato bichlička o 616 stranách vás zaujala, předprodej už odstartoval a pro opravdové fajnšmekry je v rámci předprodeje k dispozici i speciální vydání. Antologie vyjde 16. listopadu 2023.

Zdroj obrázků: www.epocha.cz

About The Author